Verrast door Kleurrijk wonen met het volgende gerecht:

Zij bedachten een trio van tonijn bestaande uit een tonijn tataki met teriyaki, tartare van tonijn op oosterse wijze. Deze werd geserveerd met een “canneloni” van sashimi met ingelegde rettich en komkommer.

Onderstaand van één van de uitgewerkte epics het recept, ofwel de user stories…

Tonijn Tataki met Teriyaki

Tonijn:
300 g verse tonijn (lijngevangen)
Zwarte sesam
Witte sesam
sesamolie

Teriyakisaus:
2 tenen knoflook
1-2 cm gember arachideolie
25 ml  saké 
30 ml  soyasaus van kikkoman
35 ml  gembersiroop

Tonijn Tataki:

  • Snijd de tonijn in repen van 3 bij 3 cm dik en bak deze aan in hete sesamolie (ongeveer 30 seconden per kant).
  • Koel de tonijn direct terug op een koud bord in de koeling.
  • Verwarm vervolgens de sesam (zwart en wit) in een koekenpan zodat de witte sesam een lichtbruin kleurtje krijgt. De sesam krijgt zo een wat notige smaak. Doe de sesam op een koud bord om af te koelen. In de, nog, hete pan brand de sesam aan!
  • Rol de tonijn door de sesam en snijd in mooie dunne plakjes voor de opmaak.

Teriyaki:

  • Fruit de geperste knoflook en fijn geschaafde gember (met de microplane) in arachideolie.
  • Als de knoflook begint te kleuren blus je het geheel af met de saké. Laat inkoken.
  • Voeg de gembersiroop en kikkoman toe. Laat inkoken tot een siroop.
  • Maak op smaak met gembersiroop of kikkoman, doe dit naar wens. Het mag niet te zout worden.

Opmaak:

  • Snijd de tonijn in mooi dunne plakjes
  • Leg deze dakpansgewijs of los en voeg enkele garnituren en de teriyakisaus er aan toe.
Call Now ButtonNU bellen!