Onderstaande garnituren zijn erg lekker bij sushi, sashimi, tartaar van vis bijvoorbeeld tonijn of zalm.

Onderstaand van één van de uitgewerkte epics het recept, ofwel de user stories…

Kewpi (QP) mayonaise met soyasaus

4 eetlepels mayonaise
soyasaus (kikkoman) naar smaak

Meng beide ingrediënten naar smaak.

Wortel Shichimi Togarashi

1 grote winterpeen
scheutje sesamolie
1 eetlepel shichimi togarashi
scheutje rijstazijn

Snijd de wortel in dunne reepjes van 40 bij 2 mm (julienne).

Bak de wortel op in sesamolie en blus af met een beetje rijstazijn.

Voeg een eetlepel shichimi togarashi toe en bak het geheel nog even aan.

Komkommer zoet/zuur

1 komkommer
1 Spaanse peper in dunne ringen
1 sjalot in dunne ringen
30 ml mirin
30 ml rijstazijn

  • Schil de komkommer met een dunschiller
  • Snijd met een dunschiller of kaasschaaf, over de lengte, lange repen komkommer. Stop bij de zaadlijsten.
  • Meng de gelijke delen mirin en rijstazijn en voeg daar de gesneden Spaanse peper en sjalot aan toe.
  • Leg de komkommer in in het bovenstaande mengsel en roer af en toe om. Laat minimaal 1 uur intrekken.

Ingelegde rettich

40 ml rijstazijn
10 ml mirin
2 cm gember (puree of heel fijn met de microplane)
rettich julienne of in dunne lange plakken (zie komkommer zoet-zuur)

  • Meng de mirin en rijstazijn en voeg daar de gember aan toe.
  • Leg de rettich in in het bovenstaande mengsel en roer af en toe om. Laat minimaal 1 uur intrekken.
Call Now ButtonNU bellen!